Et projekt projekt for unge i Togo er ved at tage form. Med støtte fra DUF’s internationale pulje rejste Alex og Maria Sjostein i februar til Togo for at se på mulighederne for et samarbejde med unge fra de lokale kirker.

– Formålet med vores tur til Togo var for at se, hvilke muligheder der var for at skabe fodboldklubber i landbyernes kirker. Vi havde derfor møder med lederne af det apostolske ungdomsarbejde i Togo. Vores vision er, at fodbold skal bruges som redskab til at samle unge mennesker og give den en oplevelse af fællesskab og derigennem dele evangeliet. Det var til stor opmuntring for os, at de allerede har taget intiativ til de ting, som vi drømmer om at skabe, fortæller Alex.

For de to unge, der til daglig går på Acts Academy, var det især et fodboldstævne, som var det første stævne kirken havde arrangeret, der var den største oplevelse.

– Det var et fantastisk fodboldstævne, hvor hele 8 hold fra de forskellige kirker og landsbyer stillede op til stævnet. Til fodboldstævnet var der også et band, der spillede noget lovsang, mens der blev spillet fodbold, og borgmesteren samt kirkelederne var mødt op til stævnet med stor opbakning. Vi oplevede bare, hvor meget de brænder for fodbold og Jesus, og hvordan der er en kæmpe opbakning omkring projektet.

Nu er de tilbage i Danmark med en masse oplevelser i bagagen og nye relationer, der skal bygges videre på i projektet, som er støttet af midler fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

– Turen har givet os et stort indblik i en ny kultur. På en kort uge har vi opbygget tætte relationer med dem. Det har været en indflydelsesrig tur, fyldt med menneskers sult for Gud, anderledes tilbedelse af Gud, og inspirerende unge, der brænder for fodbold og Jesus. Man kan som ofte sidde herhjemme i Danmark og snakke om, hvor fedt mission kan være, men det med rent faktisk at gøre det, sætter virkelig brand i hjertet for mission. Det gjorde det i hvert fald for os. Vi er fulde af passion for projektet og Togo, og vi glæder os til at skulle derned igen.

Awesome Works
Awesome Works

You May Also Like