Hope House

Bodil & Shiro Nakabayashi

Der er fuld religionsfrihed i Japan, men under 1% af befolkningen er kristne. Kirker kan evangelisere uhindret, men Japan er et meget traditionelt land, hvor familien ofte ser skævt til medlemmer, som bliver kristne.

Gennem en kristen cafe med udadvendte arrangementer, engelskundervisning, galleri og koncerter er HopeHouse et kontaktpunkt til Kanazawa by – en universitetsby med omkring 450.000 indbyggere. I caféens hyggelige omgivelser er der mulighed for at tale om kristendom, men også til frihed til at lade være. Mennesker introduceres til Jesus Kristus og til et varmt kristent fællesskab, hvor de kan finde nyt håb med evigt perspektiv.

Caféen danner også rammen om lovsang og gudstjenester, som tiltrækker både japanere og udlændinge i byen. Kirken har et voksende børnearbejde med overvejende kirkefremmede børn og forældre, og det er også tanken at starte et målrettet bibelundervisningsprogram. Kirken er også involveret i tværkirkeligt arbejde i byen.

Bodil Nakabayashi er vokset op som missionærbarn i Japan, men rejse selv til Kanazawa i 2009. Her mødte hun sin mand, Shiro, og i dag leder de sammen HopeHouse med et team af internationale medarbejdere.