Kaniki Bible University College

Zambia, Ndola

Apostolsk Kirkes mission i Zambia startede i midten af 1950'erne og har omfattet alt fra evangelisation, literaturmission, skolemission, menighedsdannelse, korrespondance-bibelskole, lederuddannelse, landbrug og sociale projekter. Fra 1975 har Kaniki været det centrale udgangspunktet for disse aktiviteter og i 1983 startede Kaniki Bible College (KBC), der i dag er et uddannelsessted for kirkeledere og trentsetters i Zambia under navnet Kaniki Bible University (KBU).

Gennem de forløbne årtier har dette sted haft indflydelse på ikke bare kirkelivet i Zambia, men også mange offentlige institutioner, så som politi, fængselsvæsen og skoler. Elever fra KBC (nu KBU) er med til at skabe fremtidens Zambia.

Kaniki Bible University tilbyder en solid teologisk bachelor uddannelse, der også indeholder praktisk træning og et stærk fokus på karakterdannelse. Skolens ledelse er over en årrække overgået til nationale kapaciteter. Formelt ledes skolen af en Vice Chansellor (rektor) under en bestyrelse hvor Apostolic Church Zambia har førertrøjen sammen med et par nationale specialister og to repræsentanter for Danmark. Det er meget væsentligt, at den Zambianske kirke oplever, at man fra dansk side stadig er fuldt engageret i arbejdet med råd og dåd, selvom selve ledelsesansvaret er givet til dem.

Ved siden af Bibelskolen drives projektet Kaniki Orphan Project, som startede i 90'erne. Projektet, der har skiftet navn til Arise Kapumpe og drives af den britiske Kaniki Trust, har nu sit eget center på nabogrunden og omfatter en missionsdrevet primary school for områdets udsatte børn.

OMRÅDE
tAGS