Den 4. januar ramte et jordskælv i Japan med en styrke på 7,5 på richterskalaen. Danske Bodil og hendes mand Shiro bor i området og driver Hope House, som er en cafe og kirke.

– Vi mærkede stærke rystelser og forskrækket søger vi nærmeste dækning. Vores første spørgsmål er: Hvor er epicentret? Hvor stærkt var skælvet? Det virker utroligt, at det er på 7,5 og det sker i vores eget amt, siger Bodil Nakabayashi.

I det hårdest ramte område er mange huse kollapse og en hel bydel udbrændte, fordi der ikke kunne komme brandbiler frem på de ødelagte veje. Der er mange dræbte og sårede, og mange måtte søge ly andre steder. Blandt andet i en lokal kirke, som blev indrettet til nødhjælpscenter.

– Shiro tog derop den samme dag med nødhjælp. Men vejene er brudt op og store vejstykker er sunket. De kom dog sikkert hjem igen, fortæller hun.I går (26/1) tog Shiro og en gruppe fra Hope House igen op til de ramte byer med nødhjælp i forsøget på at hjælpe og trøste dem, der er hårdest ramt.

Du kan støtte hjælpen ved at sende et beløb på mobilepay til 43950 (Acts Mission) med teksten ”japan”.

Awesome Works
Awesome Works

You May Also Like