Erling Tychsen bad for fiskerne i en landsby i Venezuela, og nu oplever de på fjerde måned en mangedobling af fangsten.

I januar var blev Erling Tychsen sammen med sit team fra Global Organisation Denmark inviteret ud til en landsby i et område af Venezuela, hvor der bor Wayuu-indianere. Her blev de inviteret af byens leder, der også får under navnet Fiskekongen.

– Han bestemmer en hel i byen. Man kan kalde ham en slags borgmester, men han har også en virksomhed med 20 fiskerbåde og 70 fiskere ansat, fortæller Erling Tychsen.

Fiskekongens kone havde oplevet at blive helbredt for kræft, sidst Erling var på besøg på egnen, og i løbet af den første aften, bliver hendes mor helbredt, og hendes søster bliver fyldt med Helligånden. Men byens leder er stadig skeptisk omkring troen.

– Så siger Fiskekongen til mig: ”Hvis det med Jesus er rigtigt, så vil jeg gerne have, at du beder for alle mine fiskere.” Og så beordrede han, at alle hans fiskere skulle hentes, fortæller Erling begejstret.

Nu stod fiskerne på rad og række, klar til at blive velsignet. Men Erling fornemmede, at der var noget mere han skulle gøre end at bede for dem.

– Lige uden for kunne jeg se bådene ligge i vandet og jeg kom til at tænke på Simon Peters fiskefangst, og jeg begyndte at fortælle historien: ”Ved I hvad? Da Jesus udvalgte sine disciple, var der en del fiskere imellem. Blandt andet Simon Peter. Så det kunne lige så godt være en af jer. Og når han sejlede ud, sagde Jesus, at han bare skulle kaste nettet ud på den anden side, og så fangede han så mange fisk, at han ikke kunne få alle fiskene med ind. Bådene blev overfyldt.”

Fiskere mødt af Gud

Erling mærkede, at nogle af fiskerne grinede lidt og tænkte deres. De plejede at være tilfredse med at tage ud at fiske og komme hjem med 5-6 kilo fisk pr. båd.

– Alle jer, der gerne vil have dette fra Jesus, skal bare komme hen til mig. Det er ikke fordi jeg kan give jer det, men Gud kan give det til jer. Hvis I kommer hen til mig, så fortæller i samtidig til Gud, at I gerne vil have det, sagde Erling til fiskerne.

Den aften kom fiskerne hen til Erling en efter en, og mange af dem blev meget overvældet af Helligånden. Bagefter gik de ud til deres både og begyndte at rigge dem til med deres net og sejlede ud på floden.

Fiskene vælter ind

Dagen efter kan landsbyens leder slet ikke vente med at fortælle de gode nyheder.

– Fiskekongen kom løbende hen til mig: ”Det, du talte om, blev til virkelighed. Alle både kom helt fyldte hjem. Vi har aldrig set noget lignende,” fortæller Erling. Og Fiskekongen stod nu med et nyt problem. For han havde aldrig nogen sinde før fanget så mange fisk. Det problem var Erling klar med en løsning på.

– Jeg ved, hvordan du skal gøre. Du skal give dem til de fattige. Giv dem til dem, der har brug for det, og Gud vil velsigne dig endnu mere. For jo mere, du giver, jo mere velsignet vil du blive, sagde Erling til Fiskekongen.

– Så begyndte han bare at dele ud, og han delte ud, og han delte ud af de her fisk. Og så blev de bare ved med at fange fisk i store mængder.

Miraklet bliver ved

Et stykke tid efter Erling rejste hjem fra Venezuela, fik han opdateringer om fiskemiraklet. For det stoppede ikke. Gud blev ved med at velsigne Fiskekongen og landsbyen med gode fangster.

– Jeg fik billeder tilsendt, hvor én båd sejler ud, men tre både må hente den ene båd, fordi de ikke kan have alle fiskene. Det vilde er, at sådan foregår det stadig den dag i dag, fortæller Erling, der i skrivende stund har fået bekræftet, at fiskene stadig bliver ved med at fylde nettene.

– Han er så velsignet nu, at han giver to tons fisk om ugen til os, så vi kan dele det ud til andre, som er sultne. Og hanhar lige kontaktet vores folk og sagt, at hvis vi skal bruge flere fisk til uddeling, så har han en kølebil og er klar til at hjælpe med at få det fragtet til andre byer. Så nu er vi ved at åbne endnu et fiskekøkken i en by, som ligger 5 timers kørsel fra landsbyen. Så i fremtiden skal vi modtage 4 tons fisk fra ham om ugen, fortæller Erling begejstret.

Allerede mens Erling var på besøg kom så mange strømmende til, at man måtte flytte møderne til et basketballstadion længere inde på land. Mange mennesker er kommet til tro, og det har sat aftryk.

– Fiskekongen har doneret penge og udstyr, og hans søn skal være præst i den nye kirke. Og så kommer der nogen fra vores organisation og kører discipelskole for hele byen. De er omkring 3.000 mennesker.

Tror på mirakler i DK

Lige nu er Erling dog herhjemme i Danmark og er på vej rundt i forskellige kirker for at fortælle. Han brænder for, at vi herhjemme skal få berøring med den samme vækkelse, som foregår i Venezuela. Så han taler ofte om de samme emner som på missionsmarken.

– Det handler rigtig meget om Guds kærlighed. Og om tro på, at Gud gør mirakler. Også i dag, siger Erling og uddyber: – Vores indbyrdes kærlighed til hinanden er jo det største bud sammen med det at elske Gud. Det prædiker jeg derude. Men kærlighedsbudskabet er faktisk noget af det vigtigste for os her i Danmark også. At vi ikke er selviske. At vi vil andre noget i stedet for kun at ville noget for os selv.

Især det med miraklerne, oplever han, at vi kan have svært ved at gribe om herhjemme. Men i Erlings øjne er det ikke noget, som er langt væk fra at kunne ske.

– Gud gør mirakler i dag. Vi kan tænke, at det kun er noget, vi kan læse om eller høre om fra andre lande. Eller vi kan spørge, om det nogensinde kommer til at ske i vores kirke i Danmark. Men det gør det jo, siger Erling Tychsen – Og hvorfor ikke få lov se det i den skala, som vi får lov til at se det i Venezuela. Det handler om at tro på det. Tro det, og du vil få det.

Ønsker du at få besøg af Erling Tychsen eller høre mere, så skriv til os på mb@apostolskkirke.dk

Du kan læse en længere udgave af denne artikel i Udfordringen uge 21.

Awesome Works
Awesome Works

You May Also Like